MX World

14/01/2012 13:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Zoals gewoonlijk is het Amerikaanse Supercrosskampioenschap weer spectaculair van start gegaan in Anaheim. Helaas betekent voor sommige rijders het begin van het nieuwe seizoen alweer het begin van een nieuwe revalidatie, want niet iedereen kwam de eerste week zonder kleerscheuren door. Zo zullen er vanavond in Phoenix al een aantal vaste pionnen niet meer aan de start staan...
Thor it voor een blessure-update uit de Amerikaanse SX.

Josh Hill, die nog maar net terugkwam uit blessure, kwam ten val in zijn heat race in Anaheim en zal zo'n 4 tot 6 weken out zijn met een gebroken onderbeen.

Will Hahn, ook nog maar pas terug uit blessure, won zijn heat race nog in Anaheim maar brak deze week zijn heup op training en is dus ook voorlopig out.

Christian Craig kende een matig seizoensbegin en nu weet men ook waarom. Craig had al een polsblessure opgelopen in de tweede seizoenshelft van vorig jaar en deze was blijkbaar niet voldoende hersteld. CC moet nu dus onder het mes en zal al zijn peilen moeten richten op de AMA Outdoor Nationals.

beter nieuws is er voor Trey Canard, die in Phoenix wél aan de start zal staan, nadat hij de opener in Anaheim nog moest laten schieten. Canard brak een goede maand geleden zijn sleutelbeen en voelt zich nu sterk genoeg om aan zijn seizoen te beginnen en zich hopelijk onmiddellijk vooraan te gaan mengen.