MX World

11/12/2011 09:03 - geplaatst door Marcel Dirks

Ook op dag 2 van de Supercross in Venray was er niemand opgewassen tegen een ontkedende Honda Martin rijder. Van Belgische zijde was het een erg mooie prestatie van zowel Jurgen Wybo als van Yentel Martens die de dag extra kleur gaf. Thor it voor meer info.


Jurgen Wybo die via de B finale, die hij trouwens ook won, zijn plaatsje afdwong tijdens de grote finale liet zien dat hij steeds beter overweg kan met de door Lionel Viaene geprapareerde Kawasaki 450. Yentel Martens had zich dan weer direct weten te plaatsen voor deze finale op zaterdagavond.

In een nokvolle Evenementenhal zat iedereen op het puntje van de stoel voor de start van de grote finale. Jack Brunell nam deze keer de bende op sleeptouw voor Shannon Terreblanche en Daniel Siegle. Bobryshev was rond plaats zes vertrokken maar ging als een bezetene te keer en drong zijn wil op om al slen op plaats vier te zitten. In zijn drang om zo snel mogelijk op de eerste plaats te komen viel Bobby. Hij kon de race op plaats 7 hervatten en was al snel terug in het wiel van de kopmannen. Nog één keer zou hij een foutje maken alvorens hij het juiste ritme vond en Siegle op veilige afstand kon houden. Maar ook leider in de wedstrijd Jack Brunell verkeek zich en viel, samen doken ze de eerste bocht in, Bobby die over meer snelheid beschikte kon zo Brunell voorbij springen en weg was de zege voor de Engelsman. Shannon Terreblanche had in de laatste ronde erg veel pech. Een gedubbeld rijder viel en haakte in de motor van Shannon, hierdoor was een zekere vierde plaats weg en was Jurgen Wybo de gelukkige.

bobryshev, brunell, siegl, wybo, ullrich, kras, martens, klijn, terreblanche, v vijfeijken