MX World

26/09/2011 15:30 - geplaatst door Marcel Dirks

Dit weekend was een voltreffer voor het Belgische motorcross, want zowel in jauer waar de de Sidecar des Nations en Quad des Nations werden verreden als in Farleigh Castle waar de Veteran MXDN plaats hield zwaaide België de plak! Klik snel op thor en lees meer!


In Jauer waren de Belgische teams in beide klassen bij de favorieten. Bij de Quad' waren dit: Jan Vlaymans, Davy De Cuyper, Nikki Vaes en dit Belgische dreamteam maakte hun favorieten rol ook waar! In de eerste reeks moesten Davy De Cuyper en Nikki Vaes aan het werk en deze begonnen meteen met een knappe vierde en zevende stek. In de tweede reeks mocht Jan Vlaymans z'n opwachting maken samen met Nikki Vaes en deze jongens kwamen met een derde en vierde plaats uit de tweede heat. In de derde reeks zagen we Jan Vlaymans en Davy De Cuyper een derde en vijfde stek nemen en dat was meer dan voldoende om de Quad Des Nations te winnen voor België! België telde tien punten minder dan eerste achtervolger Duitsland en Nederland die derde eindigde had een achterstand van achttien punten op België!

De volledige resultaten hier.

Bij de Sidecar des Nations: hadden we met Jason Van Daele|Dagwin Sabbe - Jan Hendrickx|Tim Smeuninx - Ben Adriaenssens|Guennady Auvray op papier een ijzersterk team en ze bewezen ook dat ze niet enkel op papier ijzersterk waren! Met een negende en eerste plek in de eerste reeks, een derde en zevende plek in de tweede reeks en een eerste en zevende stek in de derde reeks trokken de Belgen het laken naar hun toe. Het uiteindelijke punten totaal van 19 volstond om wederom de Sidecar des Nations te winnen!

De volledige resultaten hier

In Farleigh Castle was het dan weer "Good Old" Werner De Wit die iedereen liet zien dat hij nog steeds weet hoe je met een motorfiets moet rijden. Werner won drie van de vier reeksen en eindigde in de andere reeks tweede. Hiermee bleef hij namen als Jeff Stanton, Chuck Sun, Mark Eastwood en andere vooraf! Met Jan Blancquert vonden we nog een andere belg in de top tien en dat op de zesde stek.

VMXDN Farleigh Castle 1. Werner De Wit 5pts.
2. Rick de Feu 19pts.
3. Wayne Butt 21pts.
4. Jeff Stanton 21pts.
5. David Campbell 29pts.
6. Jan Blancquert 33pts.
7. Scott Burnworth 43pts.
8. Gary Parker 47pts.
9. Mark Eastwood 48pts.
10. Neil Prince 48pts.