MX World

14/05/2019 08:39 - geplaatst door Stingray

Onder zeer zware weersomstandigheden heeft Henry Jacobi zijn derde plaats in de tussenstand van het FIM wereldkampioenschap MX2 succesvol verdedigd. De 22-jarige crosser heeft ook na de vijfde GP van het seizoen de bronzen plak in zijn bezit. De beste F&H Racing-rijder op het zandcircuit van Mantova was Adam Sterry, de Brit werd dertiende in het dagklassement. De overwinning ging naar Jorge Prado, Thomas Kjer Olsen blijft de leider in de tussenstand voor Prado en onze Kawasaki-rijder Henry!

Credits: Bavo en Huub Munsters.

Thor!

Na een geweldige kwalificatie op zaterdag middag, waarin Adam bijna de gehele wedstrijd de leiding neemt en als tweede over de finish is gekomen, heeft de Brit er duidelijk zin in. De omstandigheden zijn echter helemaal anders op deze wedstrijddag! Op zaterdag schijnt de zon heerlijk maar in de nacht van zaterdag op zondag en op de zondagmiddag valt er bijzonder veel neerslag! Dit maakt het circuit erg lastig en de start is dus nog belangrijker! De Kawasaki-rijders gaan er dan ook vol voor in de sprint naar de eerste bocht. In die linkerbocht gaat het mis en er ontstaat een massale valpartij van zo’n tien rijders met daarbij zowel Henry als Adam! Gelukkig kunnen beide rijders hun weg vervolgen maar ze hebben heel veel werk te verzetten vanuit het achterveld vanaf plek 28 en 34. Terwijl de regen blijft vallen knokken ze beide voor elk puntje en met succes want Henry komt nog als elfde over de finish gevolgd door zijn eveneens 22-jarige teamgenoot op een 12e plek!

De start van de tweede manche verloopt gelukkig beter voor het Zuid-Hollandse team die hun rijders in de top tien aan de wedstrijd zien beginnen. Terwijl Henry zich snel de top vijf binnen weet te sturen gaat Adam in de fout en zakt hij terug naar de achttiende plaats bij het volbrengen van de eerste ronde. Bijna dertig minuten vecht Henry met Pootjes om de vierde plaats en dat brengt het duo zelfs voorbij aan de derde man Vialle! Daarna slaat het noodlot toe voor de gedreven Duitser die met koppeling pech uit de wedstrijd verdwijnt! Bijzonder jammer natuurlijk maar in de tussenstand blijft Henry de derde plaats vast houden! Vanaf de achttiende plaats weet Adam zich terug te knokken naar de veertiende plaats waarmee hij zich dus beide manches in de punten weet te rijden!

KNMV ONK
Op het prachtige circuit van Heerde kwam Roan van de Moosdijk in actie tijdens een wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. De Eindhovenaar wist de pole-position te veroveren om vervolgens ook beide manches aan de ‘Kamperweg’ op zijn naam te schrijven. De wedstrijd bij MSV NOV Heerde was dus een goede training voor de 18-jarige crosser die zijn moeder op deze moederdag mocht verblijden met een mooie bos bloemen!