MX World

14/05/2019 08:39 - geplaatst door Stingray

We kregen twee verschillende wedstrijden te zien op twee verschillende omlopen in hetzelfde Mantova. De zaterdag was als dag perfect, idem dito voor de baan. Maar avondlijke regen maakte er zondag maar een slijkerige boel van. Passeren was moeilijk.

Credits: Yamaha.

Thor

Paulin was als tiende gestart maar kon zich toch opwerken tot de zesde plaats. In de slotreeks was Gauthier mee in de top drie. Er waren heel wat duels in de aanvangsminuten onder een gietende regen. Paulin bezette de vierde plaats en behield die tot het einde. Met de wetenschap dat  hij mee op het podium stond en hem wat dichter bij Tim Gajser in de stand bracht.

Arnaud Tonus voelde zich niet zo best in zijn sas in de moddee. Een met valpartijen doorspekte eerste reeks deed hem naar de vijfentwintigste plaats verzeilen. Hij zou zich herpakken in de tweede reeks waarin hij tiende werd.

Gautier Paulin: "Moeilijke baan vandaag, maar we hebben niet voor niets hard gewerkt de afgelopen vif weken. We zijne ens tukv erder gekomen met de motor. Ik had dit resultaat niet verwacht, dus ik ben echt blij met het podium."

Arnaud Tonus: "dit was een zware dag voor mij. Ik viel in de start van de eerste reeks en daarna nog een keer of  vier denk ik.  In de tweede reeks ging het beter en werd ik tiende. Ik weet dat er nog werk aan de winkel is. Dat betekend hard werken naar volgende week toe."