MX World

14/05/2020 17:40 - geplaatst door Stingray

Vandaag kregen de professionele motorcrossers ook een poule toegewezen in Lille. Dat wil zeggen tussen de twee andere poules die zo gelukkig waren om  een slot af te dwingen. Netjes opgelijnd in de paddock, netjes op afstand, ze waren er best over te spreken. Ook netjes geregeld want enkel de mekanieker en de rijder waren aanwezig. Bovendien was er een select groepje pers uitgenodigd. Het viel op hoezeer de regels gerespecteerd werden. Babbelen met de rijders ging vlot, maar de afstandsregel was gebeiteld.

Kijken en lezen onder Thor.

PS: ondertussen ook de galerij van Ria er bij gezet.

Wie waren er? Onder meer Romain Febvre, Jago Geerts, Brent Van doninck, Greg Smets, Petar Petrov, Marniq Lagrou, het volledige Husqvarna Nestaan MX2-team met Thomas Kjer Olsen, Jed Beaton en Kay de Wolf, Tom Vialle van KTM met Joël Smets als begeleider/mekanieker voor Greg..... We missen er een paar wegens ogen te kort, maar ook een aantal top liefhebbers mochten de poule aanvullen.

Romain Febvre (verblijvend in As, als hij in België is): "Mooie gelegenheid en de baan ligt er goed bij. Morgen ga ik in Wallonië rijden, want ik resideer in Luxemburg, als ik niet hier ben."

Liam Everts: "Dit is zeer veilig voor ons. In onze groep zitten allemaal jongens die snel rijden, die ervaring hebben. Dat is goed voor ons omdat je weet waar en hoe die gasten terechtkomen. Je kan voluit gaan."

Hieronder een kleine galerij, we wachten op de transfer van de huisfotografe.