MX World

02/08/2020 19:24 - geplaatst door Stingray

Klokslag 10.00 gingen de poorten dicht in Axel. De slotwedstrijd, een training onder de vorm van een wedstrijd werd Corona vrij betwist voor rijders, crew en de pers. Alle voorbereidingen liepen zoals we van RES Axel gewend zijn: vlekkeloos. Bovendien, spijtig genoeg voor wie er niet bij kon zijn, kregen we een zeer genietbare MX1-wedstrijd.

De eerste reeks liep volgens het verwachte scenario. Herlings de de kopstart lukt en vervolgens door niemand meer teug gezien werd. Dat verwachtingspatroon gold ook voor de slotreeks, maar dat verhaal zou helemaal anders beginnen. 

De eerste reeks dan. Die moest herstart worden nadat Freek van der Vlist een voetblessure opliep bij een val. Tweede keer, goede keer en Herlings trok het initiatief naar zich toe. Het was smullen geblazen met een tros van zes achtervolgers. Jeremy Seewer voerde hier het hoogste woord, voor Romain Febvre, maar Ivo Monticelli, Benoit Paturel, Glenn Coldenhoff en  Arminas Jasikonis hingen als aan een elastiekje aan mekaar. De eerste move kwam van Febvre die Seewer aan de kant zette. Monticelli en Paturel werden in de slotronde opgepeuzeld door  Coldenhoff. Maar voorin stokte het tempo van Herlings zodat Febvre naderde tot op vijf seconden. Dichterbij raakt hij niet en Febvre gaf zich gewonnen.

We moesten wachten tot de 31ste rijder eer Herlings ons passeerde op het volledig overzichtelijke circuit in Axel. Herlings werd opgehouden in de start en Romain Febvre puurde daar maximaal profijt uit. Hij leidde voor Coldenhoff en Brian Bogers. Paturel en Henri Jacobi bliezen volop mee terwijl Herlings schijnbaar spelenderwijs  door de laatste pelotonshelft sneed. Op het ogenblik dat hij zevende werd viel Coldenhoff wat terug, wat hem het zilver in de eindstand zou kosten. Een verbluffende Bogers joeg Febvre op. Het geringe publiek op de berm was duidelijk op de hand van Herlings. Met reden, want 'The Bullet' reed alsof het voor dikke WK-punten was. Maar Febvre kon het zich permitteren om wat gas terug te nemen en zo de achtervolgers nog vrij dicht in de buurt te krijgen.  Want Bogers, Jasikonis, Coldenhoff en Herlings sloten af binnen de vijf seconden van de winnaar. Maar met een 2/1 score veroverde de Fransman de eindzege in het hol van de leeuw.