MX World

10/11/2020 18:49 - geplaatst door Stingray

Soms werd ik meewarig aan gekeken als we het over Coldenhoff en de toekomst hadden. Ook al wisten we verduiveld goed waar de klepel hing, we hebben onze MXWORLD.BE klok nooit laten luiden. Want, als er een zaak is die we respecteren, dan zijn het afspraken off the record.

Maar vandaag brengen we oud nieuws in een nieuwe - officiële -jas: Glenn Coldenhoff rijdt volgend jaar op een fabrieks Yamaha.

Lees verder onder Thor.

Yamaha Motor Europe is verheugd aan te kondigen dat Glenn Coldenhoff de line-up met drie rijders bij het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team zal voltooien, waar hij samen met Jeremy Seewer en Ben Watson campagne zal voeren op een YZ450FM in het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021.

Afkomstig uit het Oss in de provincie Noord-Brabant, is Coldenhoff een vaste koploper in de MXGP-serie. Tijdens zijn illustere carrière eindigde de 29-jarige 19 keer op het podium, waaronder vijf Grand Prix-overwinningen.

Naast zijn Grand Prix-succes heeft Coldenhoff een sleutelrol gespeeld in de prestaties van Nederland tijdens de prestigieuze Monster Energy Motocross of Nations. Coldenhoff is de afgelopen twee jaar ongeslagen gebleven bij 'de naties' met memorabele 1-1 overwinningen in de VS in 2018 en op het TT Circuit Assen in 2019. Dankzij Coldenhoff's sprankelende prestaties, samen met sterke ritten van zijn twee teamgenoten, vierde het Nederlandse team zijn allereerste Motocross of Nations-overwinning voor eigen publiek.

Coldenhoff herstelt momenteel van een nekblessure die werd opgelopen tijdens een valpartij tijdens de MXGP van Vlaanderen in Lommel, België. De Nederlandse sensatie is al aan zijn revalidatie begonnen en heeft er vertrouwen in dat hij weer volledig fit zal zijn en klaar om te vechten voor Grand Prix-overwinningen in 2021.

Glenn Coldenhoff, Monster Energy Yamaha Factory MXGP: “Ik voel me zeer welkom geheten door de hele Yamaha-familie. Vanaf de eerste momenten dat we elkaar ontmoetten, voelde ik dat er een zeer gemotiveerd en ambitieus team op me wachtte. Ik ben erg dankbaar voor de kans. Ik ben er sterk van overtuigd dat ik nog steeds vooruitgang kan boeken, races kan winnen en kan vechten voor het kampioenschap. Ik weet dat Yamaha me alles zal geven om deze doelen te bereiken. Mijn herstel verloopt voorspoedig en ik kan niet wachten om binnenkort op de blauwe fiets te springen. "

Louis Vosters, Monster Energy Yamaha Factory MXGP-teameigenaar: "Het is geweldig om Glenn Coldenhoff de komende jaren aan boord te hebben. Hij is een geweldige rijder die jaar na jaar nog steeds stappen voorwaarts maakt. Ik geloof echt dat hij in de Yamaha-structuur met YZ450FM de best mogelijke resultaten zal kunnen behalen. ”

Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager: “We zijn erg blij Glenn te verwelkomen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Hij is een zeer professionele, gefocuste en toegewijde rijder die zich inzet voor zijn sport en de beste wil zijn. Hij heeft veel ervaring en hij heeft de afgelopen twee jaar talloze keren bewezen dat hij in staat is om GP's te winnen, dus we zijn verheugd hem te verwelkomen in de Yamaha-familie. Hij zal naast Jeremy Seewer en Ben Watson toetreden tot het in Nederland gevestigde Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Ik weet dat Glenn en Jeremy al een goede relatie hebben, wat leuk zal zijn om ze samen te zien rijden en elkaar te zien pushen om sterk te zijn in de competitieve MXGP-klasse. Samen met Jeremy hebben we een sterk team met veel ervaring, en dit zal voor Ben fijn zijn om van te leren en te groeien. Het is spannend voor Yamaha en ons Factory MXGP-team om met deze ongelooflijke line-up deel te nemen aan het MXGP Wereldkampioenschap 2021. "