MX World

10/11/2020 18:57 - geplaatst door Stingray

Over TK Olsen wisten we al dat hij zou overstappen naar de MXGP.

Vandaag kreeg hij een mooi afscheid bij het door Kay Hennekens gerunde MX2-team.

Lees verder onder Thor.

Husqvarna Motorcycles en het door Nestaan-MX beheerde Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2-team willen Thomas Kjer Olsen bedanken voor zijn toewijding en vele successen gedurende de afgelopen vier seizoenen in het FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Om bij het merk te blijven dat hem naar 29 algemene podia en 5 GP-overwinningen heeft gebracht, gaat TKO de komende twee seizoenen door naar de MXGP-divisie met Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Sinds het begin van zijn MX2 World Championship-carrière bij Husqvarna Motorcycles in 2017, is Thomas een regelmatige titelkandidaat dankzij zijn regelrechte snelheid en consistentie. Hij eindigde als derde overall in zijn campagnes van 2017 en 2018 en bezat de FC 250-rijder in het seizoen van 2019 de rode plaat van de leider in de reeks vier ronden, voordat hij uiteindelijk een tweede plaats behaalde in het kampioenschap.

Twee blessures aan het begin van het seizoen 2020 maakten dat TKO op frustrerende wijze werd uitgesloten van de strijd om een ​​wereldtitel. Hij revalideerde zichzelf weer in vorm en sloot het seizoen sterk af met twee GP-overwinningen en zes algemene podiumresultaten. Terugkerend op het level van race winnende snelheid, wacht de Deen nu een nieuw hoofdstuk. Hij stapt over naar de MXGP-klasse op de FC 450-machine van het door IceOne Racing beheerde team.

Robert Jonas - Vice President Motorsports Offroad: “Thomas is een bijzonder talent en een harde werker. Met Rasmus aan zijn zijde ontwikkelde TKO zich tot een toprijder in MX2 en zijn resultaten spreken voor zich. Hij is toegewijd aan zijn racen en zijn overstap naar MXGP is opwindend voor hem en voor ons. Ik geloof zelfs dat de FC 450 nog beter bij zijn rijstijl past en in de Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP-divisie heeft hij alles wat hij nodig heeft om zijn succesvolle carrière voort te zetten. "

Rasmus Jorgensen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 Team Manager: “Met TKO opschuiven naar de MXGP-klasse markeert dit het einde van het professionele partnerschap tussen ons. We hebben er een geweldige persoonlijke vriendschap en geweldige herinneringen met veel prestaties aan over gehouden. Thomas was 2016 EMX250-kampioen, vervolgens derde in het MX2 Wereldkampioenschap in zijn eerste seizoen in 2017. Hij werd opnieuw derde in 2018 en tweede in 2019. Dit seizoen was moeilijk met twee blessures, maar hij gaf nooit op en sloot het seizoen sterk af op de zesde plaats. Ik ben buitengewoon trots dat ik Thomas als rijder heb gehad in mijn eerste jaar als de officiële teammanager voor Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 Team in 2020. Het is echt geweldig om samen op dit punt te komen. Ik zal voor altijd terugkijken op de herinneringen met grote vreugde. Ik wil Thomas bedanken voor zijn vertrouwen, toewijding en toewijding de afgelopen jaren en wens hem veel succes op zijn reis naar de hoogste klasse. Ik kijk er echt naar uit om vanaf de zijlijn te volgen terwijl hij dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière aanneemt. Ik geloof echt dat hij heel goed bij de FC 450 zal passen en volgend jaar mensen zal verrassen. Ik weet dat hij in goede handen zal zijn binnen het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Bedankt, Thomas! "