MX World

11/11/2020 10:05 - geplaatst door Stingray

Voor de twee laatste wedstrijden van het WK Enduro reisde Mathias Van Hoof af naar Marco de Canaves in Portugal. Door de toenemende covid - 19 epidemie gaan de beide wedstrijd weekends door op dezelfde plaats. In de World Cup Open 4-t klasse is de tussenstand zeer spannend en stond de Herentalse Husqvarna piloot op een gedeelte eerste plaats samen met landgenoot Dietger Damiaens. De supertest die normaal vrijdag s’avonds wordt georganiseerd voor het publiek werd geschrapt . Het paddock, de specials en het podium werd volledig afgeschermd voor het publiek. Alle piloten, teamleden en organisators moesten eerst een negatieve coronatest doen alvorens toegang te krijgen tot het paddock en de specials. De organisatie deed hun uiterste best om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen en daar slaagden ze ook in!

Verder onder Thor.

Twee ronden van dik 60 km moesten er worden afgelegd. De moeilijkheidsgraad van de cross- en enduro proef was niet bijzondere hoog, maar in de extreem proef was zeer uitdagend en liepen de verschillen snel hoog op.

Van Hoof: “Ik ging zaterdag goed van start. Ik had alleen tijdens de eerste proef last van ‘armpump’.Ik maakte paar kleine foutjes met een val tot gevolg. Na de eerste ronde stond ik tweede op 30 sec van Dietger die de leiding had. Echter in ronde 2 had ik een super goed tempo beet en kon ik meer dan 20 sec goed maken door 3 proeven na elkaar te winnen. Aan de finish kwam ik net 10 sec te kort om de overwinning te pakken. “

De Husqvarna piloot sloot de dag af met een goed gevoel. Desondanks werd Mathias verrast toen er net 5 min voor het podium meegedeeld werd dat Dietger een penalty kreeg van 1 min voor het sleutelen in het parc fermee ‘ s morgens vroeg. Daardoor won Mathias dag 1 op een onverwachte manier.

Dag 2 werd helemaal anders, na de eerste proef gingen de hemelsluizen open en de aangekondigde regen kwam er met bakken uit. Zowel de verbinding als de proeven werden omgetoverd in een modderbad en de extreem proef werd alleen nog maar extremer en spiegelglad.

“De eerste enduroproef ging goed, deze wist ik te winnen. Maar nadien werd het helemaal een andere wedstrijd. Ik hou wel van slecht weer en zware omstandigheden maar dit had ik nog niet veel meegemaakt. Ik ging twee keer onderuit in de crossproef in de modder. De extreem proef ging echter wel goed het verschil was na 1 ronde amper 0,26sec! Maar het liep mis in de enduroproef van ronde 2. Ik viel na 30 sec, en brak daardoor men schakelpedaal af en moest gedurende heel de proef in 2e versnelling rijden. Meer dan een minuut verloren en de wedstrijd was voorbij. Uiteindelijk werd de dag wel nog goed beëindigd. Ik was wel teleurgesteld door de pech, maar dat hoort er jammer genoeg ook bij. Ik kijk uit naar volgend weekend, we staan gelijk in punten dus alles is mogelijk om de titel te behalen !”