MX World

13/11/2020 14:08 - geplaatst door Stingray

Het Gebben van Venrooy Racing team is er trots op dat ze het contract met Calvin Vlaanderen met een jaar hebben verlengt. Calvin blijft binnen het team en samen zullen ze uitkomen in het wereldkampioenschap MXGP.

Thor.....

Na een sterke carrière in de MX2 klasse, zette Vlaanderen zijn handtekening onder het contract om met Gebben van Venrooy Racing in het wereldkampioenschap MXGP te debuteren. De 24 jaar oude Vlaanderen kwam niet volledig fit aan de start aan het begin van het seizoen maar werkte zich gedurende het seizoen op naar boven en vocht tegen het einde van het kampioenschap duels uit in de voorste gelederen van het veld. De twee hoogtepunten van het seizoen waren een zevende plaats in de Grand Prix’s van Lombardije en Limburg en hiermee liet hij zien dat hij in dit competitieve kampioenschap de snelheid heeft om mooie dingen te laten zien.

Vlaanderen en het team gaan zich nu richten op seizoen 2021, wat voor beide partijen het tweede jaar wordt dat ze samenwerken waardoor de verwachting is dat ze nog sterker zullen zijn. Naast het wereldkampioenschap MXGP zal Vlaanderen ook uitkomen in de Dutch Masters of Motocross competitie wanneer deze niet samen valt met het wereldkampioenschap.

Binnenkort zal het team haar tweede rijder bekend maken.

Commentaar Calvin Vlaanderen: ‘’Ik ben heel blij dat ik mijn contract met Gebben van Venrooy Racing met een jaar heb kunnen verlengen. Ik wil Ruud van Venrooy, Emile Gebben en Klaas Hattem bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en ze geven mij alle middelen om mijn doelen te bereiken. Ik heb van de samenwerking genoten dit jaar. We zijn samen als een team beter geworden met de motor maar ook is als rijder ben ik beter geworden en dit was aan de resultaten te zien. Ik kijk er naar uit om een goede winter te hebben zodat ik 100 procent klaar ben voor het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten totdat het seizoen weer begint.’’

Commentaar Klaas Hattem (teammanager): ‘’Het Gebben van Venrooy team is blij met de contractverlenging van Calvin Vlaanderen. Het team is zeer gemotiveerd om het vertrouwen dat Calvin in het team heeft, om te zetten in goede resultaten. Calvin heeft de potentie om door te groeien naar de absolute top en het team zal er alles aan doen om dat waarheid te laten worden.’’