MX World

13/11/2020 18:59 - geplaatst door Stingray

Knap bekeken van de KNMV. Ze stellen nu de kalender voor van de Dutch Masters 2021. En daar is over nagedacht. Ik weet niet of er ook in Frankrijk en Engeland nog voorseizoenswedstrijden met allure worden gereden. In elk geval heeft de KNMV en de organiserende clubs hun huiswerk goed gemaakt.

De kalender onder Thor!

Het WK-seizoen  - 20 GP's + MXoN - begint op 3 aapril in Oman/

Zondag 21 maart – Harfsen
Zondag 28 maart – Oss
Zaterdag 17 april – Oldebroek
Zondag 2 mei – Arnhem
Donderdag 13 mei – Rhenen (Hemelvaartsdag)
Harfsen, Oldebroek en Rhenen stonden op de kalender van het afgelaste seizoen 2020. Arnhem ontvangt DMoMX voor het eerst.

Het WK-seizoen  - 20 GP's + MXoN - begint op 3 april in Oman. Zo passen Harfsen en Oss perfect in het plaatje. Voor Oss wordt en de Masers een testcase voor de MXGP, een kleine twee maanden later. Oldebroek valt een week voor de GP van Italië, waarvan de locatie nog niet (officieel) gekend is. Arnbem debuteert dan weer de week voor de MXGP van Portugal in Agueda. Vier dagen na Portugal is er de kalssieker in Rhenen. Een (voor)laatste oefengalop voor de MXGP in Oss.

Geweldige banen

Op 21 maart wordt in het Gelderse Harfsen het startschot gegeven voor de Dutch Masters of Motocross 2021. Harfsen is historische grond, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Herlings daar in 2017 zijn eerste Dutch Masters-zege pakte in de MX1.

Een week voor de start van het WK, op 28 maart, wordt in Oss de tweede ronde verreden. De Witte Ruysheuvel verwelkomt in 2021 ook de MXGP op 23 mei. Extra reden dus voor veel deelnemers om af te reizen naar Brabant.

Op zaterdag 17 mei is Oldenbroek gastheer voor de derde ronde van het kampioenschap. De Oldebroekse bossen staan garant voor mooie wedstrijden. Zo ook in 2018, toen er voor het laatst een Dutch Masters werd verreden.

Debutant op de kalender Arnhem mag uitkijken naar 2 mei, wanneer het internationale deelnemersveld Motorsportpark Gelderland Midden aandoet. In juli 2020 reisde de wereldtop ook al af naar Arnhem voor een voorbereidingswedstrijd voor de hervatting van het seizoen. De zege ging toen naar Glenn Coldenhoff in de MX1 en naar Jago Geerts in de MX2.

Rhenen vormt het decor voor de seizoensfinale, volgens lokale traditie op Hemelvaartsdag. Op het uitdagende Kwintelooijen, dat bekendstaat om zijn hoogteverschillen, wordt het kampioenschap beslist.

Met veel genoegen kijken we uit naar een jaar waarin er weer volop gecrost mag worden. Hopelijk mogen we tegen die tijd ook jullie, de fans, verwelkomen en maken we er samen een geweldige Dutch Masters of Motocross 2021 van!

En in België ondertussen?