MX World

10/02/2021 18:37 - geplaatst door Stingray

Je kan van de WK-promotor zeggen wat je wil, maar vorig jaar presteerde Infront omzeggens het onmogelijke om het WK af te werken. Het ziet er naar uit dat het ook dit jaar het geval zal zijn. Zo maken ze vandaag kun WK kalender Versie 2.0 bekend. Te beginnen met Oss.

Lees er alles over onder Thor.

 

Infront Moto Racing wil U graag informeren over de updates van de voorlopige 2021 kalender van het FIM Wereldkampioenschap Motocross. Vanwege de huidige situatie wereldwijd met betrekking tot de COVID-19 pandemie, zal het FIM Wereldkampioenschap motorcross later van start gaan dan oorspronkelijk gepland,. De eerste Grand Prix staat gepland voor 23 mei in Oss met de MXGP van Nederland.

Hoewel we oorspronkelijk van plan waren om het jaar te beginnen met de MXGP van Oman op 3 april, is de Omani Grand Prix uitgesteld tot 2022.

Bovendien worden de MXGP van Italië, MXGP van Portugal en de MXGP van Duitsland verplaatst van april en  mei tot oktober.

Andere veranderingen zijn onder meer twee nieuwe locaties waar de twee Indonesische rondes zullen plaatsvinden. De MXGP van Azië gaat op 4 juli naar het pittoreske Borobudur, terwijl de MXGP van Indonesië op 11 juli op Bali plaatsvindt.

Bovendien is de MXGP van China opnieuw gepland op 7 november, met een locatie die nog moet worden aangekondigd.

Ook de MXGP van Argentinië die op 21 november zal plaatsvinden wordt op een nog bekend te maken nieuwe omloop verreden.

Het doel voor het seizoen 2021 is om eindelijk weer toeschouwers te verwelkomen, op een veilige en verantwoorde manier. Daarom moesten er bepaalde wijzigingen worden aangebracht als gevolg van de evolutie van de pandemie.

Terwijl verschillende Grand Prix's zijn verplaatst, zijn andere evenementen, waaronder het FIM SNX Wereldkampioenschap, gepland op 9 en 10 april in Rovaniemi, Finland. Het FIM Junior Motocross Wereldkampioenschap wordt gehouden op 31 juli en 1 augustus in Megalopolis in Griekenland. De FIM-E Motocross of European Nations, gepland voor 18 en 19 september in Riola Sardo in Italië, zal doorgaan zoals gepland.

Bovendien zijn we verheugd om de langverwachte Monster Energy FIM Motocross of Nations in 2021 te verwelkomen, die plaatsvindt op 26 september. Hoewel oorspronkelijk het beste offroad-evenement van het seizoen in Imola zou worden gehouden, zal de Italiaanse locatie dit jaar geen gastheer zijn van de MXoN, met een nieuwe locatie die binnenkort wordt aangekondigd.

We danken jullie allemaal voor jullie voortdurende steun en begrip, aangezien MXGP zich blijft inzetten om jullie weer een prachtig raceseizoen te bezorgen!