MX World

11/02/2021 18:44 - geplaatst door Stingray

Al meer dan tien jaar organiseert Lacapelle Marival een van de belangrijkste pre-season Internationale Motocross. Met de nieuwe MXGP-kalender moest de club de datum van de Masters van 2021 wijzigen en het is eindelijk op 25 april dat veel toprijders zich zullen opstellen op het Franse circuit.

Meer info: Thor!

Door de Coronavirus-situatie is niets nooit zeker. Elke dag hoor je nieuwe geruchten, nieuwe beslissingen ... Gisteren leverden de FIM en Infront een nieuwe kalender van het WK Motorcross af. Omdat het seizoen later dan normaal van start gaat de club van Lacapelle moest ook zijn datum  veranderen. "We zijn nooit gestopt met werken omdat we half maart klaar wilden zijn voor ons evenement. Maar we wisten dat alles kon veranderen", legt Vincent Ayroles van de club uit. “Sinds een aantal weken praten we met teams en rijders, en de meesten vertelden ons dat als de eerste GP werd uitgesteld, het geweldig zou zijn om later onze Masters te organiseren. We begrijpen dat de atleten eraan werken om op het juiste moment fit te zijn. Meestal valt onze datum vier tot vijf weken voor de openings Grand Prix. Die is nu voorzien op 23 mei in plaats van 3 april. Na overleg met onze nationale federatie - omdat we niet dezelfde dag kunnen organiseren als een Franse Elite wedstrijd - hebben we de beslissing genomen om onze motorcross op 25 april te organiseren in Lacapelle Marival. "

Sinds een paar jaar komen er veel topteams en toprijders racen op het natuurlijke circuit van Lacapelle Marival. Het lijkt erop dat daar in 2021 weer een sterke opstelling te zien zal zijn in de MXGP- en MX2-klasse. Tom Vialle (MX2 Wereldkampioen), Jeremy Seewer (2e in de MXGP), Romain Febvre (4e in de MXGP), het F&H Kawasaki team (Roan Van de Moosdijk, Mathys Boisrame, Mikkel Haarup), Maxime Renaux (3e in de MX2 ), Ben Watson (5e in de MX2), Pauls Jonass (Wereldkampioen MX2 2017), team GasGas MX2 (Simon Laengenfelder en Isaak Gifting) en Liam Everts stonden allemaal op de startlijst van 2021, maar nu zeker vanwege de verandering van datum wacht de club op een bevestiging van iedereen, en zal doorgaan met onderhandelen met vele andere teams en ruiters.