MX World

16/02/2021 12:07 - geplaatst door Stingray

Zoveel mensen, zoveel meningen. De ene al wat anders dan de andere, Geloofwaardig of juist niet..... Afijn.

Maar als Joël Roelants zijn bek open doet, dan worden we scherp. We brachten tijd genoeg met hem door om zeker te weten dat hij  weet wat hij zegt en zegt wat hij weet. Hij vroeg ook om zijn gezegde te delen. 

Dat doen we, onder Thor! Want wat hij zegt snijdt hout, meer dan ooit!

Joël Roelants: "Ik zal nooit stoppen. De sport die mijn leven en allerlei soorten mensen een doel gaf en nog steeds geeft. De sport die mijn werk werd en die direct of indirect nog steeds voor duizenden mensen doet. De sport die de afgelopen tien jaar een stuk schoner, strenger en stiller is geworden. De racekant van motoren/auto's gaat hand in hand met het ontwikkelen van snellere, kleinere, lichtere, schonere en duurzamere motoren. Zonder racen zouden we niet eens in de buurt zijn van waar we nu zijn wat betreft energie-efficiëntie. Helaas kost het honderden kilometers reizen om op open paden te rijden. Meer brandstof dan de paar liters die we gebruiken tijdens de training zelf. Het is niet langer een kwestie van alles aan onze sport veranderen (het heeft nog steeds veranderingen nodig, begrijp me niet verkeerd), maar het is een mentaliteit geworden bij sommige mensen dat we "criminelen" zijn. Een van de redenen waarom ik elke dag wakker word en hard train, is om mijn lichaam op een relatief veilige manier voor te bereiden om af en toe te gaan rijden. Ze kunnen onze sport in België verpesten, maar ik blijf rijden, ook al betekent dat ver weg reizen. Geef onze sport een kans en geef een perspectief aan veel van de betrokken mensen. Begin met het redden van de baan in Olmen (Hondapark) die er al jaren staat en alleen maar rustiger werd dus als het al die jaren mogelijk was, dan is het vandaag nog steeds. Bedankt voor het lezen en delen!"