MX World

14/06/2021 10:35 - geplaatst door Stingray

Op deze eerste WK MXGP afspraak voor Team Beta SDM Corse was enkel Jeremy Van Horebeek aanwezig. Jimmy Clochet was niet aanwezig vanwege een blessure opgelopen op  training. Het raceformaat, zoals in 2020, concentreerde zich op een dag. In de kwalificatie training krege Jeremy Van Horebeke geen goed gevoel op de harde en verraderlijke bodem van Orlyonok, en zette de 18de tijd neer. Aan het begin van de eerste keer begon de SDM-coureur op Beta RX 450 voorzichtig. Hij probeerde geen fouten te maken om een goed resultaat niet uit te sluiten. Jeremy ging vervolgens een goede comeback maken en passeerde nogal wat rijders om als elfde te finishen. toen, met een goede race pass, een goede comeback in scène gezet van talrijke inhalen die hem als elfde zagen eindigen.
In race 2 start de Belgische coureur behoorlijk en probeerde meteen zijn eigen tempo te pakken. Dankzij een uitstekende algemene prestatie behaalde Jeremy de 11 e plaats. Dit was goed voor net een plaats in de eindstand op tien. Met de twee behaalde resultaten, eindigde Jeremy Van Horebeek met zijn Beta 450 op de negende plaats. 
Daniele Markies, Teammanager @SDM Corse, heeft gereageerd op de race: ′′ We zijn erg blij met de prestaties, de negende plaats van de dag is ons veel waard. Als we denken dat pas een paar maanden geleden de fiets niet bestond, dan kunnen we tevreden zijn met het resultaat. Ons doel is om belangrijke informatie te verkrijgen om de fiets te ontwikkelen en in de top tien te blijven."