MX World

14/06/2021 18:03 - geplaatst door Stingray

Romain Febvre van het Monster Energy Kawasaki Racing Team zette de snelste ronde in elke race om een ​​podium te claimen tijdens de openingsronde van het FIM World MXGP Motocross Championship in Orlyonok in Rusland, terwijl Ivo Monticelli opgeeft na een crash tijdens de eerste manche.

Verder lezen onder Thor, credits Kawasaki.

De Fransman had zijn snelheid al bevestigd met de derde plaats tijdens de ochtendtraining. In de start bergop zou hij als derde uit komen. Romain had de pech om drie plaatsen te verliezen in bocht drie toen de rijder voor hem even de grip verloor en ze allebei hun momentum verloren voor de volgende klim. Onverschrokken door het incident herpakte Romain zich snel om tegen het einde van de derde ronde al de derde plaats te heroveren. Hij zette constant de snelste ronden van de race neer. Race twee was opnieuw hectisch in de eerste ronden en de Kawasaki rijder toonde een geweldige reactie om het bloedbad in bocht één slim te vermijden en snel naar de derde plaats te gaan. De rijder direct (Pauls Jonass) voor hem veranderde plotseling van lijn toen ze in ronde vier een scherpe bocht ingingen. Romain kon het achterwiel van zijn rivaal niet ontwijken en werd in de afsluiting gekatapulteerd. Hij kwam terug in de race op een vijftiende positie nadat hij vele seconden had verloren door zijn motor uit het hek te halen. Toch zette hij opnieuw de snelste ronden van de race beer om de zesde plaats in de slotfase veilig te stellen. Hij werd beloond voor zijn inspanningen met de derde plaats algemeen in de GP en het kampioenschap.

Ivo Monticelli kwam in de eerste bocht in de wielsporen van zijn KRT-teamgenoot in de eerste race, maar werd ongelukkig van achteren geraakt toen hij gas gaf voor de bocht. De Italiaan, die door het incident naar de zeventiende plaats terug viel bevestigde het vertrouwen dat hij had gekregen sinds hij bij KRT kwam, om tegen het einde van de eerste ronde de negende plaats te heroveren en was op een halve afstand indrukwekkend naar de zevende plaats gestegen. Een fout kostte hem twee plaatsen, maar hij herstelde weer totdat een ander incident hem minutenlang onder zijn fiets in het midden van de baan beknelde. Medisch onderzoek bracht geen gebroken botten aan het licht, maar er werd besloten om de start van race twee niet te wagen.

Romain Febvre: “Ik had een goede start in beide manches. De eerste ronden waren beide keren drama, maar ik werd al snel derde en ik zag dat ik sneller was dan de anderen, dus nam ik de tijd om naar lijnen te zoeken. In race twee verzekerde Jonass overal de binnenlijn, waardoor het moeilijk was om een ​​weg langs te vinden. Op een gegeven moment was ik heel dicht bij hem toen hij op het laatste moment de lijn doorsneed; hij pakte mijn voorwiel en ik ging het hek in. Ik slaagde erin om de fiets uit het hek te halen, maar ik verloor mijn evenwicht en viel opnieuw om twintig seconden of zoiets te verliezen. Daarna dacht ik dat het podium voorbij was, maar ik gaf het opladen nooit op; Ik wist pas toen ik klaar was dat ik op het podium stond. Ik voel me fysiek en mentaal heel goed en ben rustig. Ik heb nog wat meer racetijd nodig om mijn racesnelheid op te bouwen, dus dit was een goede start van het seizoen; het is op je slechte dagen dat je kampioenschappen wint. “

Ivo Monticelli: “De dag begon goed met een tiende in de getimede training en ik kreeg een heel goede sprong bij de gate. Ik was rond de 4e toen ik de eerste bocht inging, maar Jonass raakte mijn fiets en hij zat vast in mijn achterwiel; Ik had een hele goede eerste ronde en na tien minuten lag ik zevende; Ik voelde me comfortabel en kon met Herlings en Seewer in een goede groep gaan, maar toen kreeg ik een kleine crash om twee posities te verliezen en begon ik een kleine armpomp te krijgen. Ik crashte hard in een compressie en kwam vast te zitten onder de fiets; Ik verloor het bewustzijn niet, maar ik had een kleine hersenschudding, dus we besloten om niet aan race twee te beginnen. Het was geen goede dag voor de resultaten, maar de snelheid was er en we kijken uit naar Engeland."