MX World

04/07/2022 10:29 - geplaatst door Stingray

Na een kort bericht over zaterdag nu een compleet verslag vanuit Bielstein. Prachtig zomerweer en spannende races zorgden voor een geweldig raceweekend tijdens de derde ronde van de ADAC MX Masters in Bielstein voor veel toeschouwers. Max Nagl (GER/Krettek-Haas-Racing-Team) versloeg Valentin Guillod (SUI/SHR Motorsports) en Henry Jacobi (GER/JM Honda Racing Team) in het evenementklassement op het boscircuit met twee overwinningen. Nagl verlengt zo de voorsprong in het kampioenschap tegen Jordi Tixier (FRA/KTM Sarholz Racing Team) en Tom Koch (GER/Kosak Racing Team), die het weekend op de vierde en vijfde plaats eindigden.

Thor!

In de eerste race op zaterdag sprintte Max Nagl als eerste over de Red Bull Holeshot-lijn het bos in op zijn Husqvarna. Hij werd gevolgd door Valentin Guillod, die normaal gesproken voor het iXS hostettler Yamaha-team rijdt bij MXGP, en Henry Jacobi. Nagl trok zich gestaag weg van de rest van het veld en de LS2 Best Qualifier Guillod hield Jacobi op afstand. Deze volgorde veranderde niet tot de finish, ook al dichtte Jacobi tegen het einde van de race het gat naar de Zwitserse kampioen. In de derde ronde pakte Koch de vierde plaats voor lias Stapel (GER/Finkmoto Holzgerlingen), die goed van start was gegaan. In de tweede helft van de race moest Stapel eerst Tixier voorbij laten gaan, later gevolgd door Michael Sandner (AUT/Raths Motorsports) en Ivo Monticelli (ITA/JM Honda Racing Team), die in die volgorde over de finish kwamen.

Op zondag, in de tweede race, was Jacobi de snelste starter voor Guillod, Tixier, Monticelli en Koch, terwijl Nagl de eerste ronde in het middenveld aflegde. Jacobi kon op zijn Honda geen afstand nemen van de Zwitserse Yamaha-rijder Guillod, maar het duo reed zich tijdens hun duel continu wel weg van de regerend ADAC MX Masters-kampioen Tixier. In de tiende ronde verdrong Nagl Tixier van de derde plaats en begon hij de koplopers te achtervolgen. Jacobi viel in het laatste derde deel van de race, waardoor Guillod aan de leiding bleef. Nagl baande zich een weg naar de finish op het achterwiel van zijn landgenoot, maar moest tevreden zijn met een derde plaats achter Guillod en Jacobi. Tixier en Monticelli maakten de top vijf compleet.

In de derde race was Jacobi weer de snelste en schoot over de Red Bull holeshot-lijn, gevolgd door Sandner, Guillod, Nagl en Tixier. In de derde ronde crashte Sandner en kwam hij op de zesde plaats achter Adam Sterry (GBR/KTM Sarholz Racing Team) teercht. In de eerste helft van de race duelleerde de top drie in een zeer kleine ruimte. Toen Jacobi en Guillod het niet eens werden, nam Nagl zijn kans waar en passeerde beide ruziemakers  tegelijkertijd. Tixier profiteerde ook van de situatie en erfde de derde plaats van de gevallen Guillod. In de laatste ronden werd het duel om de tweede plaats tussen Jacobi en Tixier heviger, maar toen Tixier in de laatste ronde viel, heroverde Guillod de derde plaats achter racewinnaars Nagl en Jacobi. Sterry behaalde zijn beste resultaat van het weekend met een vijfde plaats achter zijn teamgenoot.

In de stand behaalde Nagl zijn derde zege op drie. Guillod eindigde zijn raceweekend op de tweede plaats voor Jacobi, Tixier en Koch. Nagl verlengt zo de leiding in het kampioenschap voor Tixier en Koch voor het komende raceweekend in Tensfeld.

“Na de overwinning op zaterdag heb ik het mezelf aanvankelijk moeilijk gemaakt met een matige start op zondag. De inhaalrace kostte me veel energie. In de derde run was ik na tien minuten al behoorlijk moe en hield ik me in de three-way battle in. Toen Henry en Valentin de kans kregen om de leiding te nemen, heb ik die gegrepen. Ik voel me momenteel heel goed en ik kijk nu al uit naar de vierde race volgend weekend in Tensfeld”, zei Nagl tevreden.

“Ik ben een beetje ontdaan over het incident in de derde race omdat ik de snelheid had om de race daar ook te winnen. Henry en ik deelden onze mening na de race en losten dat op. Al met al ben ik tevreden over het weekend en ben ik van plan deel te nemen aan de ADAC MX Masters in Holzgerlingen en Gaildorf", zei Guillod tijdens de prijsuitreiking.

“Het weekend in Bielstein was heel afwisselend. In de tweede race maakte ik een fout terwijl ik aan de leiding lag, wat me de overwinning kostte. In de derde race waren Valentin en ik het niet helemaal eens, maar dat valt in mijn ogen onder 'dat is motorcross'. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad”, zei Jacobi over zijn gaststart in het kampioenschap.

De Younster klasse werd gewonnen door Maxime Grau voor Guillem Farres en Camden Mc Lellan. In de 125 cc was de zege voor Ivano Van Erp, voor Janis Reisulis en Julius Mikkula.