MX World

31/07/2024 00:24 - geplaatst door Baetens Rendel

de Wolf heeft de GP in Lommel op zijn naam geschreven. Dit onder het toeziend oog van een geweldig en talrijke opkomst van het publiek. Ondanks de vele valpartijen kregen we twee geweldige reeksen te zien bij de MX2.



Eerste reeks:
Sacha Coenen nam de holeshot voor Lucas Coenen en Zanchi. Kay de Wolf maakte gedrurende de eerste ronde enkele plaatsen goed en zat bij het einde van de eerste rond op plaats twee.
Even later kom De Wolf de leiding overnemen. Lucas Coenen maakte een foutje en zakte terug naar plaats negen. Zanchi reed dus rond op plaats drie voor Everts en Elzinga. Kay De Wolf maakte in ronde vijf een fout waardoor Sacha even de leiding kon overnemen. Lucas Coenen kwam terug uit de achtergrond naar plaats drie maar dan opnieuw een fout en zakte terug naar plaats negen. Ook Everts maakte een foutje en viel terug naar plaats zes. Sacha Coenen maakte in ronde zeven een foutje en zakte terug naar plaats zeven. Moest daarna enkele rijders laten passeren om uiteindelijk binnen te komen als 10de. De Wolf won de eerste reeks voor Elzinga en Mc Lellan. Haarup op vier voor L. Coenen en Everts. Zanchi maakte in de laatste ronde nog een fout en kwam binnen op plek zeven voor Laengenfelder en Reisulis.

Tweede reeks:
Opnieuw was Sacha Coenen als snelste uit de startblokken voor Elzinga en Reisulis. Lucas Coenen maakte een fout en moest in de eerste ronde al de pits in voor een nieuwe bril. Hij was kwam uiteindelijk binnen op een knappe achtste plaats. Vooraan was het Sacha Coenen die door het geweldige Belgische publiek werd aangemoedigd. Na tien minuten hij De Wolf laten passeren maar die maakte even later een foutje en zo kwam Sacha weer even aan de leiding. Naar het einde maakte De Wolf een fout waardoor hij op plaats vier belande. Vooraan was het de Duitser Laengenfelder die aan de leiding zat voor Elzinga en Everts. Everts kon nog voorbij Elzinga maar een sterke  de Wolf kwam terug en ging nog voorbij Elzinga en Everts. Laengenfelder won voor de wolf, Everts en Elzinga.

Podium:  1: de Wolf 2: Elzinga 3: Laengenfelder