MX World

31/07/2024 00:46 - geplaatst door Baetens Rendel

The bullet liet in Lommel zijn goede vorm nog eens zien. Met een waanzinge inhaal race in de eerste reeks als kers op de taart. Het publiek in Lommel kon genieten de zandkunsten en twee geweldige reeksen in de MXGP klasse.



Eerste reeks:
Jorge Prado nam de kopstart voor Seewer en Vlaanderen. Herlings zat op plek vier maar kon al snel opschuiven naar de tweede plaats. Febvre was niet goed weg maar kon na 10 minuten toch al de vierde plaats overnemen van Seewer. In de achtste rond raakte Herlings het achterwiel van een gedubbelde rijder maar bleef wel op de tweede plaats. Herlings moest aan een achtervolging beginnen van 17 seconden maar bewees dat hij in vorm is. In ronde 13 nam Herlings de leiding over van Prado en won de eerste reeks. Vlaanderen werd derde voor Febvre en Gajser.  Brent Van Doninck kende geen goede start en kwam binnen als 17de.

Tweede reeks:
Prado nam opnieuw de holeshot voor Seewer, Febvre en Herlings. Na enkele ronden reed Gajser op plek twee voor Herlings. Herlings kon Gajser passeren en op jacht gaan naar de leiding. Even laat kwam Herlings in het wiel van Prado te zitten en de Spanjaard wist al snel hoe laat het was. Na Herlings en Prado kon Fevre reed voorbij Gajser naar plek drie. Van Doninck reed een betere reeks en kwam knap binnen als achtste.

Podium: 1: Herlings 2: Prado 3: Febvre