MX World

19/09/2014 12:02 - geplaatst door Marcel Dirks

Markelo staat internationaal zeer hoog aangeschreven, met de grootste geschiedenis in het WK Motorcross. Geen andere organisator evenaart Markelo in het aantal verreden Grand Prix’s en internationale top wedstrijden. Dit wordt ook gewaardeerd door beroemdheden uit de motorcrosswereld, waaronder diverse wereldkampioenen.  In de aanloop naar hun volgende internationale evenement organiseren zij volgende week een baantest.

Evenals afgelopen jaren is het Stichting Motorcross Markelo gelukt om de rechten te bemachtigen voor de organisatie van een grote internationale wedstrijd. Op 11 en 12 oktober zal de editie 2014  van de Europese Landenwedstrijd voor Zijspan en Quads worden verreden op Circuit de Herikerberg. Deze wedstrijd is de enige in zijn soort die elk jaar slechts eenmaal wordt verreden. Bij dit evenement wil elke topcoureur en supporter aanwezig zijn en mag zeker niet gemist worden. 

In deze Motorcrosswedstrijd strijden niet enkel de topcoureurs van Nederland maar ook rijders vanuit de rest van de Europa mee om de eindzege in Markelo. De andere landen zullen dan ook in hun sterkste bezetting afreizen richting dit schitterende evenement. Het evenement brengt de nodige publiciteit met zich mee. Zowel nationaal als internationaal. Markelo staat bekend als het motorsport-evenement met allure.
De organisatie in Markelo staat garant voor perfect georganiseerde wedstrijden voor zowel rijders als bezoekers.
 
Op 24 september is er een preview voor dit geweldige evenement, op een veeleisende baan, en een goed organiserend team. De baan wordt onder meer getest door het Nederlandse zijspan team dat bestaat uit volgende spannen: Etienne Bax-Kaspars Stupelis,                       Gert van Werven-Peter Beunk en Jan en Jeroen Visscher (uit Hasselt, Overijssel). Ook het Quad team met Mike van Grinsven, Joey Maessen, Ingo ten Vregelaar (Delden, Overijssel) of Marc de Vries. Speciale gasten op deze baantest en persdag zijn Daniël Willemsen, meervoudig WK Zijspancross, August Muller , vice WK Zijspancross, Koen Herman & Kenny van Gaalen

Locatie: Grand Prix Circuit De Herikerberg Markelo, Herikeresweg
Datum:  24 september
Aanvang: 12.30 uur Komm’n kiek’n mùag. Bax-Stupelis, credits Luc Van Der Aa