MX World

09/08/2012 21:36 - geplaatst door Marcel Dirks

Iedereen kent wel een motorcross spel. In de begin jaren 2000 kwam mxrider uit op de playstation. Met replica circuits en de met de bekende namen van toen. Daarna begon de MX Vs. ATV reeks zich op te dringen, met unleashed als eerste klepper uit deze leuke reeks. Daarna kregen we nog MX Vs. ATV on the edge, Untamed, Reflex en de door iedereen gekende Alive. Enkele maanden terug kregen we er weer een nieuw motorcross spel bij. Mud the game, gebaseerd op het huidige wereldkampioenschap, inclusief Cairoli, Desalle, Herlings en andere sterren. Maar kennen jullie MxSimulator? Klik Thor en lees meer.

Het nog tamelijk onbekende spel werd gemaakt door slechts één persoon, Josh Vanderhoof. Dat is ondertussen al 5 jaar geleden.
Het spel is zeker niet in die tijd blijven steken, daar kan MxWorld van meespreken. MxWorld was namelijk hoofdsponsor van het grootste Europese kampioenschap op dit spel en kon ondervinden hoe dit spel op alle gebieden positief evolueerden. Zo werd ELK supercross circuit van dit seizoen helemaal tot op de zandkorrel na gemaakt. Ook elke AMA national is ondertussen nagemaakt. In het rijtje van de GP circuits staat ondertussen Uddevalla en het mx of nations circuit van vorig jaar, St-Jean D'Angely. Ook Lommel wordt op dit eigenste ogenblik nagemaakt en wordt verwacht 17 September, zodat de mxsimulator of nations kunnen verreden worden op Belgische bodem.

Om jullie een indruk te geven waarover ik aan het praten ben zullen de komende weken enkele filmpjes op Mxworld verschijnen. Geniet nu maar met volle teugen van het volgende filmpje: