MX World

09/08/2012 08:29 - geplaatst door Marcel Dirks

Het Leon Sagaert Team kan terugblikken op een eerste geslaagde stage. Een 40-tal piloten boden zich al reeds op maandagnamiddag aan. Ook de stageleiders Manuel Priem en Maarten Govaert waren al reeds een dag op voorhand op het appel. Thor it voor meer info.

Alle campers, tenten, en caravans werden in het gelid gezet. Eens iedereen volledig geïnstalleerd was werd er even tijd genomen om het parcour reeds een eerste keer te gaan bekijken. Voor iedereen, vooral voor de minder occassionele piloten, was het even schrikken toen men de hellingen zag waar men moest op rijden de dag erna. Het circuit ligt namelijk op een steile bergflank (zie foto's).
Na een eerste kennismaking met het circuit werd de barbecue aangestoken. Tijdens het aperitief werden we nog uit een onverwachtse hoek verrast. Een van de piloten bleek namelijk een fervent vuurspuwer te zijn. Dit kon uiteraard op heel wat belangstelling rekenen. Ook van deze taferelen vindt U verschillende foto's terug.
Dinsdagmorgen om 10 U werd gestart met de stage zelf. Men werd ingedeeld in 2 groepen waarna er beurtelings van leermeester gewisseld werd. Het parcour van Avesnes bleek zich uitstekend te verlenen voor het geven van stages. De dag werd ingedeeld in lessen van 45 minuten. Tussen da lessen door konden ook de zijspannen zich bot vieren op het crossplein. Naarmate de dag vorderde konden onze stagebegeleiders de evolutie perfect zien bij de meesten.
Omstreeks 17u30 was de stage afgelopen waarna iedereen nog een 30 min vrij kon trainen. Aangezien het al een lange dag was geweest besloten de meesten wijselijk om de motor op te bergen. We kunnen zeker en vast spreken van een superstage. Getuige ook de menige goede reacties van de piloten die zijn meegeweest, alsook de vraag van diegenen die er niet konden bijzijn indien dit in de toekomst nog zou gebeuren.
Op dit moment worden reeds plannen gesmeed voor een mogelijke zandstage naar het eind van het cross-seizoen toe.
Via deze weg willen wij ook alle aanwezige piloten en supporters bedanken om van deze stage een super tweedaagse te maken.
foto’s vindt u op : www.picasaweb/com/vanlerberghebert/STAGEAVESNES of op onze facebook-pagina.
Met Vriendelijke Groeten
Het Leon Sagaert Team.